Kardinaal Alferinkschool/Regenboogschool
Door de uitbreiding van woonwijk het Hooiland halverwege de jaren zeventig kwam de behoefde aan een tweede basisschool. De Rosvoort had zijn capaciteit behaald en uitbreiding aan de Vincent van Goghstraat was niet meer mogelijk. Dus werd in 1978 in het midden van de wijk aan de Planetenstraat een geheel nieuw school gebouwd met 6 lokalen om de toename van leerlingen in de wijk op te vangen. Gestart werd in september van dat jaar het een drie koppig onderwijsteam.
Mariane Reith nam de eerste klas onder haar hoeden waarin de meeste leerlingen zaten. Rob Schilders had de leiding over klas 2,3 en 4 en de uit Ameland overgekomen hoofdonderwijzer Paul Brouwer had de twee hoogste klassen. De staatssecretaris van Onderwijs kwam op 17 maart 1979 persoonlijk de Kardinaal Alferinkschool openen. Voor de schoolverlaters uit klas zes werd ieder jaar een schoolreisje georganiseerd na Ameland het geboorte eiland van hoofdonderwijzer Paul Brouwer. In de jaren opvolgend werd het onderwijsteam uitgebreid met onder andere Henny Meyer en Ans Wolters en Hans Kienhuis. Door de afname van leerlingen kwam er op 26-5-1993 een fusie tussen beide Rooms katholieke basisscholen Kardinaal Alferink en de Rosvoort. De gefusieerde scholen gingen verder aan de Planetenstraat als R.K. de Regenboog. De nieuwe naam van de gefuseerde scholen werd onthuld op het schoolplein van de Kardinaal Alferink door leerling Lotte Wieland. Directeur van de school werd Antoon Eekelder.
De Regenboogschool in Lichtenvoorde slot in 2020 haar deuren na een fusie met openbare school het Hof. De fusie was een antwoord op de afname van het aantal leerlingen. Met 92 leerlingen op Het Hof en 115 leerlingen op De Regenboog liepen beide scholen geen direct gevaar voor sluiting. Maar met name op Het Hof werden de laagste groepen te klein. Daardoor werd het voortbestaan van Het Hof ‘zeer onzeker’.De twee scholen gingen samen verder onder de naam de Leeuw, gevestigd aan de Richterslaan. In 2025 werd de voormalige Regenboog school gesloopt voor woningbouw.