Na de Reformatie werd in 1796-1797 een kerk in Zieuwent gebouwd. Vanaf die tijd gingen de katholieken van Harreveld in Zieuwent ter kerke. In 1867 echter kreeg Harreveld een bijkerk op een stuk grond dat was geschonken door B.W.J. von Raesfeld. Von Raesfeld was eigenaar van het tegenover de kerk gelegen Huis Harreveld. De kerk werd enigszins schuin op de Kerkstraat gebouwd, in de as van de oprijlaan naar het Huis Harreveld. De heilige Agatha van Sicilië werd patroonheilige van de kerk.
De architect was A. ter Wiel uit Azewijn, die ook al de kerk in Meddo had gebouwd. De nieuwe kerk werd in februari 1868 ingezegend. In1888 sloeg de bliksem in de kerktoren. De toren brandde af, maar werd herbouwd naar ontwerp van de architect Gerhard te Riele uit Deventer. Op 23 juni 1889 werd de kerk opnieuw ingewijd.
Bij de kerk was er aanvankelijk geen pastorie en de kerk werd daarom bediend vanuit Zieuwent. Juffrouw Bernadine de Both uit Bocholt was echter bereid om in Harreveld een pastorie te laten bouwen, mits Harreveld een eigen pastoor zou krijgen. Onder pastoor Sanderink van Zieuwent werd in 1894 naast de kerk in Harreveld een pastorie gebouwd. De eerste pastoor van Harreveld was G. Waanders, pastoor van 1895-1896.
De oorspronkelijke beschildering in het interieur werd in de jaren dertig vervangen. In de jaren 1930-1935 werden geschilderde kruiswegstaties en schilderingen in het koor aangebracht door de kunstenaar Jos ten Horn (1894-1956). De gebrandschilderde ramen in het koor dateren uit 1944 en zijn uitgevoerd naar ontwerp van Max Weiss (1910-1972). In 1972 werd bij de restauratie een deel van de oorspronkelijke neogotische, florale beschildering van de gewelven gerestaureerd. De kerk is .....
.... een week voor de Kerst 2022 aan de eredienst onttrokken. Er moest een passende nieuwe bestemming voor gevonden worden, rekening houdend met de omstandigheid dat de kerk is aangewezen als rijksmonument. Daartoe werd de kerk overgedragen aan de stichting STAGATHA, de stichting die zich sterk maakt voor het behoud van de kerk.
In 2024 kreeg de kerk officieel een nieuwe ‘brede maatschappelijke bestemming’. Dat betekent dat de kerk gebruikt kan worden als gebedsruimte, maar ook voor andere initiatieven. De kerk kon met deze passende invulling behouden blijven voor de Harreveldse gemeenschap.
De kerk is een rijksmonument. De pastorie bij de kerk is aangewezen als gemeentelijk monument.